14 Mayıs 2011

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ...

1 kg çilek
1,5 kg şeker
Yapılışı :Çilekler ve şeker 4 saat bekletilir. Sulanan çilekler harlı ateşde kaynatılır, kaynadıktan sonra 7 dk. sayılır ve 7. dk.  1 tatlı kaşığı limon ilave edilip. 2 dk. daha kaynatılır.Annemin çilek reçeli tarifi ve annemin demesine göre en iyi reçel 1 kg. dan yapılandır.Bunları yazıyorum ki kızıma ilerde bilgi olsun.  :-))))
Annemle çilekleri görünce dayanamayıp reçel yapmaya karar verdik.Sonra reçelin tahta kaşığı yalanmak üzere elimizdeyken Mert'in elimizden kaşığı kapıp yemesini resimlemek çok isterdik ama daha fazla üzerine sürmesin diye elinden kapmamız bir oldu. Alem oğlum ,siz tadına bakarsınızda ben bakamam mı? diyor heralde ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder