22 Kasım 2012

ÇOCUK BÜYÜTMEK...

Allahım ne zormuş çocuk büyütüp, yetiştirmek...
İkiside dünya tatlısı fakat bu aralar bir inat bir inat bazen boğuluyorum...
KızıM, atletin pisilisi, bezin tavşanlısı, elbise giymek istememek, bir kıyafete takılıp onunla yatıp kalkmak ve kendine ait olan hiçbirşeyi paylaşmaması(ikizler paylaşır derler pehhhh)
Oğlumsa, sürekli kızımı tartaklıyor buda zor kim haklı kim haksız bende sabıtıyorum.Bazen mudahale etmiyorum izliyorum çünkü ne yapmak gerekiyor bende şaşırdım.kardeşler sever , paylaşır demekden ağzımda tüy bitti..
Yani öyle kitaplarda yazan gibi değil çocuk büyütmek.Bence ilk günden kendi karakterleri ile doğuyorlar gerisi yalan(şu an en son geldiğim nokta bu :-))))
Eskisi gibi uykuya yatırmak çok kolay değil daha pijamalar giyilirken benim uykum yok demeler başlıyor.Ve yarım saatlik mücadele sonucu uyuyabiliyorlar.

4 yorum:

  1. Bizde de benzer şeyler var ama çok değil. Doğa bu ara filli beze taktı. İllaki filliyi takmak istiyor. Ben de hep filliyi alırsan filli bitecek diyorum. O zaman bazen kuşluyu alıyor bazen gene filliyi alıyor ama çok da dert bişey değil bu. Deniz şimşekli pijamasına takıktır :) şimşekliyi giycem diyor ama 2-3 günde bir pijama değiştiğimizden kirlendi ıslak kurusun sonra giyersin diyoruz, bırakıyor istemeyi. Yani o kadar inatlaşma yok, anlatınca susuyorlar. Benzer şeyleri söylüyosundur sende di mi? Bizde de Deniz Doğa'yı tartaklıyor. Benim de dilimde tüy bitti :) Ama içinden öyle geliyo çocuğun. Arada ceza alıyor. Odaya ayırıyordum bugüne kadar. Dün ilk defa senle bugün oynamayacak kimse dedim. Bir ağır geldi bu ceza. Anne oynaa hüüü, ağladı ama hiç bakmadım. Bi daha yapar mı yapar bence :) Yapcak bişey yok çekecez :) Benim uykum yok deme Doğa'da oluyo bazen, o zaman ben gidiyorum uyumaya diyorum, hadi kim elimi tutcak diyorum, koşa koşa tutuyor. Belki bizimkiler biraz daha ılımlı bilmiyorum, çok inatlaşma yok, bi şekilde oyuna geliyorlar. Bizde yemeye de itiraz var. Ya kitap alıp oturuyoruz ya yapboz alıp oturuyoruz, bi şekilde kandırmaca gene. Öğlen uyumak istememeler var. Bak Şimşeğin de gözleri kapanıyo, bak tavşanın da uykusu gelmiş, ben tavşanla uyumaya gidiyorum, al sen pişpişle tavşanı falan filan, bi sürü laf..ikna etmeye çalışıyoruz yani biz de. Bu dönem böyle terrible 2 diyorlar biliyosun. Bi süre sonra rahatlarız :) İnşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Bende ikna etmeye çalışıyorum Ozgul. Ama bazen ikna oluyorlar bazen olmuyorlar :-)))) ceza verende dediğin gibi yine yapıyorlar 3 yasına kadar cok anlaıyorlarmış cezayı..

    YanıtlaSil
  3. Ceza işini artık ben de pek yapmıyorum gerçekten de anlamıyo çünkü çocuk. İkna ikna ikna..başka yolu yok..oyuna getirecez bi türlü..

    YanıtlaSil
  4. Yani sabır sabır allahim bize

    YanıtlaSil